1 mei 2017

1 mei, het is weer prachtig weer. De zon schijnt en het is 16 graden.

We gaan vandaag naar Orere Point. Een plaatsje in de buurt van Auckland. Het wordt onze laatste slaapplaats voordat we teruggaan naar Nederland. Van hieruit willen we Auckland bezoeken.

Maar eerst gaan we op weg naar Hamilton. Het weer is nu veel beter, de route is slechts 126 km, dus mooi de tijd om nog even Hamilton in te gaan.

Na Hamilton gaan we dan echt op weg naar Orere Point. Een mooie tocht, welke gedeeltelijk door de Coromandel gaat en dan omhoog via de oostkust van de streek Waikato.

Onderweg kwamen we langs een stand, waar Helma schelpen ging zoeken. Het was eb, dus de schelpen lagen op de rand van eb en vloed.

Ook kwamen we langs een haventje, waar de boten door het eb op de droogte lagen. Pas als het vloed wordt kunnen ze hier weer weg.

Terwijl we onze weg richting Orere vervolgden, en nog slechts 20 km verwijderd waren van het eindpunt, kregen we te maken met een fenomeen waar we wel van gehoord hadden en slechts 1 keer eerder tegengekomen waren ( bij Pierre). De weg is afgesloten wegens “slips”. Hierbij zijn door het water delen van de berg naar beneden gekomen en blokkeren de weg. Er zat niets anders op dan terug te gaan en en andere route te zoeken. De TomTom wilde iedere keer via deze route dus dat ging niet. Uiteindelijk de route teruggereden en de snelweg naar Auckland opgezocht. Via deze route een eind in de juiste richting gereden en toen weer binnendoor naar Orere. Maar ook hier kwamen we borden met weg afsluitingen tegen.

Op een gegeven moment gestopt en een auto aangehouden. Het bleek een van de opzichters van de wegwerkzaamheden te zijn. Hij vertelde ons dat we precies tot in Orere konden komen. Daarna was de weg weer afgesloten.

Door we wegomlegging  was de route vandaag 280 km. Dat is wat anders dan in Nederland!