2 mei 2017

Vandaag de laatste volle dag in Nieuw Zeeland. Een bezoek aan Auckland staat op het programma.

Op weg daar naar toe kwamen we weer langs enige “slips”. Om een indruk hiervan te geven, hierbij enkele foto’s.

Toen we de “slips” voorbij waren zagen we ineens een auto langs de kant van de weg. De bestuurder zwaaide met een kartonnen bord met de tekst” Stock ahead”. In eerste instantie geen idee wat het betekende, maar al gauw zagen we, waar we de hele vakantie al rekening mee hielden, wilden zien, maar nog niet gebeurd was. Een kudde schapen werd over de weg naar een andere wei geleid. Verzoek was om gewoon rustig door te rijden. De schapen vonden hun weg wel.

In Auckland vonden we een parkeergarage welke bij nader inzien vlak bij de Sky Tower was. En laat dit nou net het gebouw zijn wat we graag wilden bezoeken. Een 328 meter hoge toren, de hoogste op het zuidelijk halfrond. Voor bezoekers is er een Skydeck  op de 60ste verdieping (220 meter hoog). Natuurlijk zijn we omhooggegaan.

Na de Sky Tower nog even gezellig door Auckland gewandeld. We verbaasden ons over het oversteekgedrag van de mensen. Zodra de voetgangerstoplichten op groen sprongen staken ze kris kras over, dwars over de weg naar de andere kant.

Na terugkomst in Orere Point nog even naar het srand gelopen. Hier hadden we gisteren de zonsondergang gezien, maar toen haden we geen camera bij ons.

Bij terugkomst in het park hebben we alles uit de auto gehaald en de koffers weer ingepakt voor de reis terug morgen. Maar eerst willen we nog wat meer van de noordelijke kant van Auckland zien en gaan we over de Harbour Bridge richting Devonport.