10 april 2017

Vanmorgen in de zon vertrokken naar Milford Sound. Dit is een gedeelte van Fiord Land. We willen daar een boottocht gaan maken door de fjorden.

het duurde echter niet lang of de lucht betrok en de eerste regendruppels kwamen naar beneden. Net eigenlijk toen we bij Mirror Lakes ( een spiegelmeer, waarin de bergen zich spiegelen) aankwamen. Door de druppels en de grauwe lucht was het beeld iets minder, maar toch nog best mooi.

Daarna door naar Milford Sound. Net voor de Homer Tunnel opnieuw gestopt. Tante Trees heeft gelijk, het regent en wat een prachtig gezicht. Tientallen watervallen komen van grote hoogte naar beneden.

Uiteindelijk in Milford Sound aangekomen en een ticket gekocht voor de trip door de fjorden. Het was inmiddels geheel bewolkt en het regende flink, maar dat kon je niet weerhouden van een prachtige natuur die je hier te zien kreeg.

ook hier volop watervallen, waarvan er één zelfs 3x hoger was dan de Niagarawaterval. Dat hebben we door de bewolking niet kunnen controleren, maar het water kwam hier met geweld naar beneden.