14 april 2017

Vandaag gaan we van Haast naar Greymouth, een tocht van 330 km. Het moet een mooie route worden, langs Fox Glacier en Frans Josef Glacier. 2 enorme gletsjers.

Maar allereerst nog een plaatje van de zonsondergang in Haast.

Na het vertrek uit Haast leek het redelijk weer te worden. We reden op langs een onstuimige zee, wat mooie plaatjes opleverde.

Ook bij een meertje, waar we nog even stopten was het lekker. Temperatuur liep zelf op tot 18 graden.

Bij de nadering van de gletsjers echter, sloeg het weer om en kregen we te maken met hevige hoosbuien en zeer laaghangende bewolking.  Bij Fox Glacier zijn we even de auto uitgeweest om te kijken of we daar een broodje konden kopen. Niet dus en gauw weer door naar Franz Josef. Daar was wel een supermarkt open en konden we wat kopen ( geen alcoholische dranken, dat is in NZ op Goede Vrijdag verboden).

Teruggereden naar de voet van de gletsjer en aan de wandeling richting gletsjer begonnen. Halverwege echter omgekeerd omdat het weer steeds slechter werd en de regen met bakken uit de hemel viel. Alles hing ook in de laaghangende bewolking, dus er was niets tot weinig te zien,

Helicopters naar de gletsjer vlogen ook niet.

Hierna droge kleding aangetrokken en door naar Greymouth. We hebben hier een cabin, welke bijna op het strand ligt en horen de woeste zee. De regen klettert intussen op het dak. Hopen dat het  morgen weer wat droger is.