12 april 2017

Het is dinsdagmorgen en we willen vandaag naar de kust. Haast zal het worden. Een plaatsje dat volgens de boekjes uit 3 gedeeltes bestaat.

Op weg daar naar toe zullen we langs een paar mooie, maar ook toeristische plaatsen komen.

Als eerste kwamen we door Cardrona, met zijn houten gebouwen, gebouwd in 1863 door goudzoekers. Hartstikke leuk, maar we vonden het te vroeg voor koffie.

Na Cardrona op weg naar Wanaka. We wisten niet of we in Lake Wanaka de beroemde boom in het meer zouden vinden, maar tot onze verbazing had men een nieuw meer(tje) aangelegd met een boom . ?

Na Wanaka zijn we langs Lake Hawea opgereden. Ook hier wederom prachtige vergezichten. We gingen zo hoog, dat de temperatuur tot 6 graden daalde en er geen bomen meer groeiden.

Verderop kwamen we weer langs Lake Wanaka, maar de boom die we zagen stond droog. Gelukkig hadden we dus de foto van de andere boom.

Blue Pools, een prachtig stukje natuur ( hoe kan dat ook anders hier). Een soort tropisch regenwoud en twee hangbruggen verschaffen de toegang tot een waterval met kristalhelder water. De lucht was vandaag bewolkt, dus de weerkaatsing was niet geheel blauw, maar toch….prachtig!

Op weg verder naar Haast komen ook nog over een “One lane bridge” ( een brug waar maar 1 auto gelijk over gaat. We hebben er al heel veel gehad) met daarbij een prachtige waterval van de Haast River.

Uiteindelijk aangekomen in Haast blijkt dit nog kleiner te zijn dan we dachten: slechts 2 supermarkten ter grote van een huiskamer, een restaurant, wat vakantieparken en (gelukkig) 2 benzinepompen. En we blijven hier 2 dagen.

Haast is echt het einde van de wereld: geen telefoonnetwerk en dus ook geen internet. Alleen wat WiFi van het park.

Wellicht kunnen we ergens nog bij de zee komen om een strandwandeling te maken.