22 april 2017

Vandaag staat een bezoek aan het Nationale Museum van Nieuw Zeeland, Te Papa op het programma, maar daarvoor gaan we eerst bij Wernie en Dave op bezoek.

Na de ontzettend hartelijke ontvangst gaan we Wellington in naar het Te Pape museum. Allereerst even onder de grond gekeken naar de rubberen platen, welke gevuld zijn met lood. Deze platen moeten de aandbevingen in Nieuw Zeeland voor het museum op kunnen vangen. Wel is goed te zien dat het rubber schuin staat (dit zou recht moeten staan). Het heeft dus weer een schok opgevangen.

Het museum gaat over het ontstaan van Nieuw Zeeland. Je kunt er de dieren bewonderen die in Nieuw Zeeland leven, maar je kunt er ook een aardbeving ervaren. (Dit wordt nagebootst). Maar in het museum was ook een aparte tentoonstelling ingericht over de Nieuw-Zeelandse militairen, welke in de Eerste Wereldoorlog zware verliezen hebben geleden aan de Turkse stranden. Prachtige , levensechte, maar vergrootte figuren beelden diverse situaties uit.

Na het museum gingen we naar Guido en Julie en hun 2 kinderen Jenny en Thommy. Ook hier heel wat bij te praten. Na een gezellige middag werden we door Thommy en Jenny nog op een Magic Show getrakteerd.