Tot aan vertrek

Voor dat je een lange reis gaat maken komt er van alles kijken.

 

Je gaat jezelf inlezen en koopt een wegenkaart van Nieuw Zeeland om te zien hoe groot de afstanden zijn.

 

Vervolgens ga je een datum bepalen. Wij hebben gekozen voor begin april 2017 tot ongeveer half mei 2017. Waarom voor deze periode? Het klimaat in Nieuw Zeeland is een tegenhanger van ons klimaat. De maand april is dan qua weer te vergelijken met bij ons september: een nazomer en nog veel mooie dagen.

 

Nadat we de datum bepaald hebben en het verlof geregeld, kunnen we op zoek naar een vlucht.

Gezien de temperaturen in april en september zullen we vliegen naar Christchurch. Dan het Zuidereiland bezoeken. Halverwege met de boot naar het Noordereiland en dan vanaf Auckland weer terug naar huis.

 

 

Via de site WTC.nl hebben we een vlucht gevonden mer China Southern Airlines. Onze eerste keus was om zo snel mogelijk richting Nieuw Zeeland te reizen, meet zo kort mogelijke stops. Na veel overleg met elkaar hebben we toch besloten om wat langere pauzes tussen de vluchten te hebben. Zo hebben we nu gekozen voor een tussenstop van bijna 17 uur in Guangzhou. En het prettige is: de luchtvaartmaatschappij regelt voor deze periode een hotel, zodat je goed kunt slapen en uitgerust aan het 2e gedeelte van je reis kunt beginnen.

 

Een volgend punt is het vervoer ter plaatse. Je kunt kiezen voor een camper, waarbij je dus altijd een slaapplaats hebt, of een personenauto, waarbij je de overnachtingen zelf moet regelen. Wij hebben gekozen voor het laatste. Het reist wat comfortabeler en is gemakkelijker wanneer je even snel een boodschap wilt doen. We huren daarom een Hyundai Tuscon. Een 4WD, omdat, terwijl we hier mee bezig waren, een aardbeving Kaikoura trof en de wegen slechter begaanbaar werden.

 

 

 

De tijd is aangebroken om de te volgen route wat verder uit te werken. Het wordt dus nu volop zoeken op Youtube naar filmpjes over het Noorder- en Zuidereiland. Veel hebben we gehad aan de serie “Take a Break”, welke op de Nieuw-Zeelandse televisie is uitgezonden. In 4 afleveringen bezocht men alle leuke plekjes  op het Zuidereiland en werd hierover veel info gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

Aanrader: In Nieuw Zeeland rijdt men links. Als voorbereiding heb ik een paar keer dit filmje bekeken en zelf op internet een driving test gedaan.