13 april 2017

De lucht breekt open en de eerste tekenen van een mooie dag worden zichtbaar. Het is voor ons een soort rustdag en we gaan dus ont HAASTen in de omgeving vaan Haast.

Allereerst zijn we wat teruggereden van de route van gisteren naar de Roaring Billy Falls, een waterval, te bereiken via een wandelpad door een soort regenwoud. Prachtige bomen, bedekt met mos. De bodem bedekt met varens. Je waant je een miljoen jaar terug.

Hiern zijn we naar Jackson Bay gereden. Een gehuchtje met een haven en een eettentje voor Fish & Chips, ons aangeraden door de parkeigenaar waar we op dit moment verblijven.

Het is bijna 50 km van ons park vandaan, maar we komen slechts langs één motorpark, voor de rest was dit stukje wereld onbewoond.

Jackson Bay is een gehuchtje met een aanlegsteiger, 4 vissersboten, een kreeftenpakhuis (waar ze de gevangen kreeften opslaan), een openbaar toilet (vindt je hier overal langs de weg) en een eettentje.

Terwijl we heerlijk zaten te eten, doken er plots enkele dolfijnen op, vlak voor onze neus. Prachtig!

De pinguïns, welke hier normaal volgens de borden ook verblijven en de weg oversteken naar hun nachtverblijf of broedplaats, hebben we helaas (weer) niet gezien. We moeten het dus even doen met het bord.

Omdat we nog steeds in een gebied zitten zonder ontvangst, lukt het niet om foto’s in het fotoalbum te plaatsen